Το πρόβλημα με τις υψηλές ταχύτητες στον κεντρικό δρόμο της Λευκόβρυσης είναι εξαιρετικά σοβαρό και πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό πριν συμβεί το μοιραίο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά τώρα που ο καιρός επιτρέπει στα παιδιά να παίζουν έξω στις γειτονιές. Πρέπει να προστατεύσουμε την ασφάλεια των παιδιών και να διατηρήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους όσους απολαμβάνουν τον εξωτερικό χώρο.

Αυτός ο δρόμος μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της μετακίνησης, ιδίως τώρα που η πολιτεία δεν φρόντισε έγκαιρα για τη συντήρηση της γέφυρας του Αλιάκμονα. Παρόλα αυτά, τα όρια ταχύτητας είναι πολύ χαμηλότερα από τις ταχύτητες που αναπτύσσουν πολλά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Ι.Χ. αυτοκινήτων και μεγαλύτερων οχημάτων, αλλά και μοτοσικλετών.

Πριν είναι πολύ αργά, πρέπει οι αρχές να αναλάβουν δράση.

Το όριο ταχύτητας σε κατοικημένη περιοχή και ειδικότερα στην περιοχή της Λευκόβρυσης είναι τα 40 χιλιόμετρα ανά ώρα και όχι 80 και 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, όπως, δυστυχώς αρκετά Ι.Χ. θέλουν να διασχίζουν την κοινότητα ή και μεγαλύτερα οχήματα, ενώ δεν λείπουν και οι μηχανές μεγάλου κυρίως κυβισμού που αναπτύσουν ταχύτητες που επιτρέπονται σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες και όχι σε δημόσιους δρόμους στην Ελλάδα.

Πριν να είναι λοιπόν πολύ αργά, ας φροντίσουν οι αρχές γιατί αν περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία του τόπου, αυτή “τρέχει” για τους ψήφους και όχι για την ασφάλεια των πολιτών.

Κατηγορίες: Νέα